Sat Valea Adanca, Comuna Miroslava, Iasi

Istoria Fundatiei

Fundatia Umanitara Omenia, organizatie non-profit si nonguvernamentala, înfiintata în anul 2001, a luat nastere la sugestia parintelui staret Nicodim Gheorghita de la Manastirea Hadâmbu din comuna Mironeasa, judetul Iasi, acesta fiind membru de onoare al Fundatiei.

În urma discutiilor purtate cu doi dintre membrii fondatori, Strugaru Florin si Postârnac Costica, acesta i-a îndemnat “mai oameni buni va vad cu suflet mare, faceti ceva bun împreuna”. Astfel, prin acest imbold a luat nastere Fundatia Umanitara Omenia. Ulterior, cu sprijinul celui de-al treilea membru fondator, Peter Gunther Lanthaler, presedintele Organizatiei caritabile Aktiv-Hilfe für Kinder din nordul Italiei, în anul 2005, pe unul din dealurile pitoresti ale comunei Miroslava s-a început constructia cladirii, în cadrul careia Fundatia Umanitara Omenia îsi desfasoara astazi activitatea.

Proiectul a fost finantat în proportie de 70% de Provincia Suditrol din Italia în colaborare cu Aktiv-Hilfe fur Kinder.e fur Kinder.